IBM ODM Decision Center Üzerinden Çalışır Yeni WSDL Versiyonu Üretmek



IBM ODM üzerinde çalışan kurallar için yeni versiyon üretme işlemi genelde geliştiriciler tarafından yapılmaktadır. Geliştiricilerin yükünü azaltmak amacıyla bu işlemin iş birimi tarafından yapılmasını sağlamak amacıyla çok fazla kod kısmına girmeden ilgili işlemlere göz atalım;
  1. Varsayılan senaryoda işbirimi ilgili kurallar üzerinde decision center üzerinde değişikliği yapar.
  2. Admin rolüne sahip bir kullanıcıyla teamserver a girilir.
  3. Deploy yapılması istenen proje seçilerek Explorer tabı yardımıyla proje klasör yapısı gözlenir.
  4. Klasör pencerelerini bakıldığında proje kapsamında Resources klasörünün de bulunması gerekmektedir. Eğer ilgili klasör yoksa Create Smart Folder denilerek Resources adında bir klasör oluşturulur.
  5. Eğer res kısmına ve deployment manager kısmına düzgün bir deployment işlemi yapıldıysa Resources altında deployment.xml dosyası oluşacaktır eğer yoksa Resources klasörü altına META-INF, onun altına da deployment.xml dosyası oluşturularak içerisine aşağıdakine benzer bir config yapısı girilmelidir.(Config Yapısı)
  6. Deployment dosyası da projeye dahil edildikten sonra, şimdi deploy işlemini gerçekleştirme kısmına geçebiliriz.Configure tabına tıklanarak Manage RuleApps linkine tıklanır. Deploy edilmesi istenen projeye ait yeni bir ruleApp oluşturulur.
  7. Manager Servers kısmından deploy edilecek server kontrol edilir. Serverın ayarlarında eğer localhost adresi bulunuyorsa ilgili adres ip adresiyle değiştirilir.
  8. Admin rolündeki kişinin yapacağı işlem burada sona ermektedir. Bundan sonraki işlemler deploy yetkisine sahip kullanıcı tarafından yapılmalıdır.
  9. Deployment rolüne sahip kullanıcı teamserver üzerinden ilgili projeye giriş yapar.
  10. Project kısmına tıklayarak Deploy RuleApps linkine tıklar.
  11. Admin rolüne sahip kullanıcının yaratmış olduğu ruleApp ekrana gelir. İlgili RuleApp ı seçerek yukardaki menüden Deploy seçeneğine tıklanır.
  12. Dilenirse Baseline oluşturularak devam edilir.
  13. Deploy on a Rule Execution Server seçeneği seçilir.
  14. Next diyerek versiyon bilgisi seçilir.
  15. Deploy edilecek server bilgisi de seçilerek yeni versiyona çıkılmış olur.
Not: Web servisi çağrımı sırasında eğer XOM sınıflarını bulamadığına dair hatalarla karşılaşılırsa RES console yardımıyla ilgili proje seçilip, managed URIs kısmından ilişkili XOM sınıfı bağlanmış mı kontrol edilmelidir.
Her ne kadar deployment sürecinin kontrolü yazılımcılara yıkılsa da bu süreci ilgili maddeler eşliğinde değiştirebilmekteyiz.

Config Yapısı
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><project-deployment
xmlns="http://www.ibm.com/rules/ruleproject/deployment"
xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<config serverURL="<hostname>:++HBRSSPORT++/res">
<xom>
<uri value="resuri://my-xom.zip/1.0"/>
<uri value="resuri://my-xom-xmarshaller.jar/1.0"/>
</xom>
</config>
</project-deployment>

Yorumlar

Popüler Yayınlar