WebSphere'de Unutulan Admin Şifresi Bulma



Websphere ile uğraşanların sonrasında admin şifrelerini ve kullanıcı adlarını unuttukları çok olmuştur. Websphere üzerinde unutulan admin kullanıcı adı ve şifresini bulmak için aşağıdaki adımları izliyoruz;
  1. IBM dizini altında kurmuş olduğunuz cell dizini bulunmaktadır. Örneğin; C:\IBM\ODM851\WAS\AppServer\profiles\ODMSample8510\config\cells\SamplesCell
  2. Bu dizin içerisinde security.xml dosyası bulunmaktadır. Bu dosya websphere ile ilgili güvenlik ayarlarının tutulduğu dosyadır. Bu dosya yardımıyla websphere üzerindeki güvenlik kriterlerini değiştirebilir, unuttuğunuz şifreleri geri getirebilirsiniz.
  3. authDataEntries taglari içerisinde aradığınız kullanıcı adı ve şifre kısımları bulunmaktadır. Bu kısım yardımıyla eğer unuttuğunuz kullanıcı adı ise userID tagi içerisinde unuttuğunuz adı görebilirsiniz.
  4. Unuttuğunuz şey şifre ise ilgili kullanıcı adı yanında encode edilmiş şifre bulunmaktadır. İlgili şifreyi kopyalarak aşağıdaki linke giderek unuttuğumuz şifreyi bulabiliriz.
  5. http://www.sysman.nl/wasdecoder/ linkini kullanarak dosya içerisinde bulmuş olduğumuz password kısmını buraya yapıştırıyoruz.
Unutulan şifre bu işlem sonrasında görülecektir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar